Wie zijn wij?

Wij zijn Helga van de Sanden en Ellen Spanjers.
Academie voor Innovatief TrainenWe hebben elkaar leren kennen tijdens de opleiding  voor Innovatief Trainen in Arnhem. We kwamen er achter dat we in ons werk, allebei veel aandacht hebben voor mensen die ‘anders zijn’. Helga heeft 2 kinderboeken geschreven over sociaal emotioneel gedrag van kinderen naar kinderen. Ellen heeft bordspel ontwikkeld, om spelenderwijs in gesprek te gaan over psychische gezondheid kwaliteit van leven.
We hebben beiden een totaal verschillende achtergrond, we werken en denken vanuit een andere focus, drijfveer en kleur.
We merkten dat we door onze verschillende manier van denken en werken, elkaar juist goed kunnen aanvullen.  Juist deze diversiteit maakt dat we elkaar versterken. We willen nu ook anderen laten ervaren dat je samen het verschil maakt.

Helga van de SandenHelga van de Sanden is een gedreven trainer/coach op het gebied van mens en gedrag. Helga houdt zich bezig met begeleiding van leerlingen met een leer- of gedragshulpvraag. Daarnaast geeft Helga coaching aan mensen of werkteams die te maken hebben met een coachingsvraag in een arbeidssituatie of onderwijssituatie.
Rekening houden met het innerlijke gedrag en de communicatie behoefte van de mens zijn voor Helga belangrijke speerpunten. Helga wil graag mensen bewust laten worden van hun eigen innerlijke behoefte en hen laten ervaren dat dit een bijdrage levert aan het beter begrijpen van jezelf en het meer begrip hebben voor een ander. Meer weten: www.helgavandesanden.nl

Auteur van de 2 boeken
gewoon-en-tochAnders nou enGewoon, en toch! 
Korte, kindgerichte, herkenbare verhaaltjes over heel gewone kinderen die te maken krijgen met verbaal of non-verbaal pestgedrag. Verhalen over gepest worden met uiterlijkheden zoals stotteren, handicap, gewicht, lengte en ziektes. Over de pijn die kinderen ervaren als ze gepest worden met innerlijkheden, gevoelens en uitstraling.

Anders, nou en? over pestgedrag van kinderen naar kinderen en over de gevoelens die daarbij kunnen ontstaan. In het boek staan korte rakende, herkenbare kindgerichte verhaaltjes waarin kinderen zichzelf zullen herkennen. Dit geldt voor zowel de pester als ook voor het gepeste kind.

Ellen SpanjersEllen Spanjers is een pionier en werkt met enthousiasme en passie, altijd bezig met het zoeken, ontwikkelen, creëren en realiseren van vernieuwende projecten, vaak gericht op het verbeteren van de beeldvorming in de geestelijke gezondheidszorg en de kwaliteit van leven.
Daarnaast  geeft Ellen de training Creatief Denken, Praktijkgericht Fondsenwerven en Teambuildingsbijeenkomsten. 
Alle trainingen en bijeenkomsten zijn interactief, dynamisch en spelenderwijs en volledig praktijkgericht. Meer weten www.ellenspanjers.nl 

Auteur van het bordspel

Een Steekje Los SpelEen Steekje Los? een eigenwijs spel
Een educatief, dynamisch en veelzijdig bordspel om spelenderwijs in gesprek te gaan over psychische gezondheid én kwaliteit van leven. Verrassend, verhelderend, taboedoorbrekend én met humor.
Dit spel is een coproductie van Zorgbelang Gelderland en Identity Games

Meer info over dit spel: www.eigenwijsspel.nl en http://www.facebook.com/eigenwijsspel

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s